It’s all about location

Cirka 300m till havet och Strandpromenaden här har man även gångavstånd till charmiga San Pedro centrum och lyx hamnen Puerto Banus. Perfekt semesterbostad med fantastiskt bra uthyrningpotential. 

Lägenheten har två sovrum, fullt utrustat kök och en terrass i väst med sol från förmiddag till kväll. På området finns ett större poolområde och paddelbana. Låg månadsavgift, hiss och tillhörande garage finns också.
Vill ni veta mer kan ni kontakta mig på evelin.valentinsson@maklarhuset.se eller +34 693 725 300.

HÄR kan ni läsa mer om bostaden på vår hemsida. 

Unik takvåning

Både havs och bergsutsikt samt privat pool på terrassen. Fyra sovrum varav ett väldigt rymligt masterbedroom  med ensuite. Tillhörande studio till kök/städpersonal eller gäster, samt en privat hiss som leder upp till takvåningen. Perfekt för en en växande familj eller som investering med stor uthyrningspotential.

Belägen precis vid San Pedro strandpromenad och med enkelt gångavstånd till lyxhamnen Puerto Banus och charmiga San Pedro centrum. 

Vill ni veta mer klicka HÄR.

Eller kontakta mig på +34 693 725 300 eller evelin.valentinsson@maklarhuset.se

Le Mirage

Detta projektet med lägenheter har sålts otroligt bra och är numera nästan helt slutsålt. Jag lyckades få tag på två stycken lägenheter som kom tillbaka på marknaden och sålde dem till två lyckliga kunder. Lägenhet med 3 sovrum 246.000€ och 214.000€. Mycket av deras succé beror på deras förmånliga priser och dess läge med gångavstånd till Cancelada by och havet. Nu har de precis lanserat radhus i samma komplex, även dessa till förmånliga priser. Vill ni veta mer kan klicka HÄR.

Takvåning med havsutsikt

Drömmer ni om att bo vid havet?

Denna takvåningen ligger bara ett par meter från stranden i San Pedro, det kan inte bli ett bättre läge än så här. Komplexet är otroligt mysigt med sina vackra och välskötta trädgårdar. Här kan man enkelt njuta av livet, antingen nere vid havet, sitta på terrassen och njuta av utsikten eller ligga och slappna av vid det fina poolområdet.

Här har man även gångavstånd till charmiga San Pedro centrum och lyxhamnen Puerto Banus. 


Vill ni har mer information kan ni se det HÄR.

Eller kontakta mig på +34 693 725 300 eller evelin.valentinsson@maklarhuset.se

Bostadsköp i Spanien

Det är annorlunda att köpa bostad i Spanien jämfört med i Sverige och det är inte så konstigt då det är ett helt annat land.  För mig som mäklare i Spanien är det precis lika enkelt, men det också för att jag har koll på processen och dess regler. Men det är också viktigt för dig som kund att känna till processen vid ett bostadsköp. Jag skrivit ihop en kortfattad och enkel lista här nedan.


Bra att tänka på inför visning och  bostadsköp i Spanien. 

 1 Välj helst att endast arbeta med en mäklare inom samma område. I Spanien är det sällan man arbetar exklusivt med en bostad, vilket gör att alla mäklare har tillgång till samma objekt. Om ni har haft kontakt med flera mäklare så välj i slutändan den ni fått mest förtroende för. Om ni väljer att gå med flera i samma område blir det ofta att vi mäklare visar er samma objekt och det blir massa onödigt arbete.

2 Behöver ni ta lån så kolla först och främst med er bank hemma i Sverige, det är oftast mer förmånligt. Vill ni hellre ta ett lån i Spanien och belåna på bostaden ni köper här så kolla upp med er mäklare innan vad ni behöver ha med er för dokument för att förenkla processen med den spanska banken.

3 Om ni finner en bostad ni gillar så börjar man oftast med att reservera bostaden med ett enkelt reservationskontrakt och en reservationssumma på ca 6000€, kolla gärna upp innan ni åker ner att ni kan föra över 6000€ från er internetbank. Många har en spärr på ett lägre belopp.

4 Som mäklare i Spanien har vi inga juridiska skyldigheter därför rekommenderar vi alltid att kunden ska använda sig av en advokat. Advokaten granskar all dokumentation, hjälper till med kontraktsskrivning och andra legala frågor.

5 Be din mäklare förklara kring skatter och avgifter vid bostadsköp i Spanien. Man betalar alltid en viss procent i skatt av köpeskillingen vid köpet (detta är en engångssumma), och den varierar beroende på om det är en nyproduktion eller en andrahandslägenhet. Och sen tillkommer även lite andra tilläggsavgifter så som advokatarvode, registrerings- och notarieavgifter osv. Man har även statlig och kommunal fastighetsskatt i Spanien och de varierar beroende på område och taxeringsvärde.

Vill ni veta mer så kontakta mig på evelin.valentinsson@maklarhuset.se eller ring +34 693 725 300. Välkomna! 

Fiesta de San Juan

Istället för att fira midsommar så firar man San Juan i Spanien. Ursprungligen så firar man att soltimmarna börjar ändras och man bränner även bort allt gammal på en stor eld. Mitt i elden byggs det in dockor som eldas upp, många skriver även lappar med sådant man vill glömma och kastar sen i elden. Och efter kl 24 så ska kan gå ner i havet och ”rena sig” eller så tar man med sig lite vatten från havet och skvätter ut i hemmet för att rena det. Sen kan man gå vidare med det gamla bakom sig och se fram emot ett nytt och rent levande.
Vi var ett blandat gäng med folk som firade San Juan på San Pedro playa. Mestadels var det spanska vänner som vi lärt känna via Andreas och Lena på jobbet, och alla hade sina barn med sig. Detta är en fest för alla, stora som små. De hade liveband, DJ’s, öl tält och många hade dukat upp med picknick på stranden. En av killarna i vårt gång hade med sig en ukulele, som han röjde järnet med. Han var super duktig så det slutade med att vi och flera stycken andra runtomkring började sjunga och dansa med. Vi hade såååå kul!!! 

Midsommar försäljning

Som jag tidigare skrivit så älskar jag nyproduktionen La Morelia i Nueva Andalucia. Och det har varit i prinsip slutsålt sen en tid tillbaka, men så kom en av de bättre lägenheterna tillbaka på marknaden. Jag visste att mina kunder som var på väg ner skulle älska den så vi var snabba med att reservera den innan någon annan hann före. Och mina kunder blev lyckliga köpare till en hörnlägenhet med 2 sovrum och privat pool med en helt fantastisk havsutsikt. Bättre kan det inte bli för 470.000€. 

Sommar fest

Vi blev hembjudna till Andreas (chefen) på sommar fest och han bjöd på sin berömda pealla. Tydligen var det den som fick hans fru Lena på fall, för ca 20 år sedan. 


De bor i en fantastisk villa och bäst gillar jag deras trädgård, här kan man både spela fotboll, pingis, bada i poolen, grilla eller laga mat tillsammans. Ett riktigt dröm boende!


Vi hade verkligen en underbar dag med god mat, gott vin och fantastiskt sällskap!


För er som inte vet så är Michael min andra chef bäst på allt och förlorar aldrig, här  kan ni själva se beviset på det….. 

To hot!

Vi har haft det galet varmt nu i ca en vecka, skulle ta en långlunch med Norma men det gick inte…. Vi åt vad vi kunde, vilket inte var mycket för att det var för varmt för att äta sen åkte vi hem till henne och slängde oss i poolen. Och vi hade en riktigt härlig och skön dag med tjejsnack, skratt, massa chips och läsk.