APORNAS HALVÖ

Uppe på berget här i Gibraltar finns det massor av apor men det är sällan de kommer ner i staden så det är extra spännande när man träffar dem på gatan! Idag när vi gick förbi ett litet gäng apor plockade jag genast fram kameran och Erik satte sig på en bänk för att vänta på mig. Plötsligt hoppar det upp en rackare och sätter sig på Eriks rygg, snacka om att vi blev förvånade!

Apor Gibraltar

Erik och apan

3 tankar kring ”APORNAS HALVÖ

 1. Emma

  Hej! Vad roligt att du jobbar som au pair, det har alltid varit lite av en dröm för mig. Jag är ledig nu till hösten och känner för att åka utomlands att jobba, vet dock inte riktigt vart än. Är lite sugen på London eller Malta (där jag förstår att du bott). Har du några generella tips på att bo och jobba i annat land? Hur fick du ditt au pair jobb?

  Svara
  1. Johanna Inläggsförfattare

   Hej Emma,

   ÅK IVÄG!!! Jag rekommenderar dig verkligen att åka iväg som aupair. Träffar man en bra familj så är det verkligen obeskrivligt roligt. När jag flyttade till Malta började jag sitta barnvakt några timmar i veckan hos en familj och jag trivdes så bra med det att jag bestämde mig för att göra det till mitt jobb. Jag kom i kontakt med fler barnfamiljer (främst i lekparken!) och jobbade som mest hos 10 olika familjer. Till sist kom jag i kontakt med en norsk familj som behövde hjälp på heltid och här är jag nu, två år senare jobbar jag för samma familj och tillsammans har vi flyttat till ännu ett nytt land och åkt på flera roliga resor 🙂

   Ett tips när man jobbar som barnflicka är att man ska komma ihåg att det är okej att ifrågasätta arbetstider/levnadsstandard, du är en människa och familjen ska respektera dig! Har några vänner som jobbat för familjer som uppenbarligen inte förstått att en barnflicka ska hjälpa till, inte ta hand om hela hushållet. Så våga stå på dig lite, om du inte blir respekterad så är det inte värt det.

   Ett annat tips är att antingen jobba med timlön eller få ett ordentligt schema så du vet hur många timmar du jobbar om du får fast lön.

   Sist men inte minst vill jag verkligen rekommendera dig att åka iväg! Jag själv har aldrig åkt genom en aupair-förmedling och jag har hört både bra och dåliga historier, men jag tycker absolut att du ska ge det ett försök. Trivs du inte så kan du antingen byta familj eller åka raka vägen hem. Svårare än så är det inte och det är absolut värt ett försök 🙂 det är så otroligt roligt när man hittar rätt!

   Stort lycka till, jag hoppas du kommer iväg på din resa!
   Varma hälsningar Johanna

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *