2 nya bilar

Total lycka när jag och Max var och hämtade ut våra nya Nissan qashqai bilar! Perfekt bil att köra runt våra kunder i, från Mäklarhuset Costa Del Sol. De är lagom stora att ta sig runt i, rymliga inuti, billiga i drift och väldigt snygga. 


Här kan ni se ett videoklipp när jag hämtar ut bilen, babblar på spanska och rättar bilhandlaren som kallar mig för Emma (heter dock Emma Evelin Martina). Så det är ju inte så lätt för honom att veta. 

2 tankar kring ”2 nya bilar

 1. Emma

  Hej Evelin!
  Jag undrar hur det är att vara mäklare i Spanien, jag och min sambo funderar på att flytta till Palma och jag är färdig mäklare nu till sommaren.
  Har du tips? Hur jobbar man? Vad tjänar man? Osv.
  Hur lång tid tar det att komma igång, du verkar ändå ha kommit igång hyfsat snabbt? Att jobba på en mindre privat byrå vs en större som tex byrån eller smh.

  Tacksam för svar 🙂

  Svara
  1. Evelin Inläggsförfattare

   Hej Emma.
   Vad spännande att ni funderar på att flytta till Spanien!
   Jag tycker det är fantastiskt roligt att arbeta som mäklare här. Man måste jobba hårt och man måste i princip vara anträffbar hela tiden annars finns det gått om andra mäklare som kunden kan välja att gå till, så det gäller att va på tå.

   Det fungerar inte alls som i Sverige, man är mer en sälj mäklare här. Du har kunden och sen letar du upp matchande objekt. Här har man sällan exklusivitet på bostäder så jag kan i princip visa min kunder allt som finns på marknaden. Det viktigaste för att bli en bra mäklare i Spanien är att man har goda kunskaper om området, kan läsa av kundens behov och bra insyn i skatter och regler vid ett bostadsköp. Man använder nästan alltid en advokat när man köper/säljer bostad, de hjälper till att kolla så alla licenser finns, att bostaden ej är belånad, kontrakt skrivning osv.

   Det tar tid att komma igång och arbeta upp sina kunder. Jag har haft tur att få arbeta med två stora firmor som har bra kundflöde. För utan ett bra kundflöde går det inte. Här arbetar man på provision. Inga kunder, inget sälj och inga pengar… och tvärt om mycket kunder, mycket sälj och bättre lön.

   Så ett gott råd är att arbeta på en större byrå med mycket kunder, lär känna området så mycket du bara kan och räkna med att det tar ca 6månader till 1 år innan det börjar rulla på. Och se till att ha en buffert innan ni flyttar och provar på mäklaryrket utomlands.

   Stort lycka till, hoppas allt kommer rulla på bra och hör av dig om det är något mer du undrar över.
   Kram!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *