månadsarkiv: mars 2016

Frihetsgudinnan & Harlem

Vi tog gratis ferjan över till Staten Island för att få en närmre syn på frihetsgudinnan. Hon var betydligt mindre än jag trott tidigare. Påvägen tillbaka fick vi se hela Manhattan på avstånd, det var  en otroligt fin syn. Det är en mäktig stad! 

På kvällen besökte vi Harlem och denna kvällen har absolut varit en av de bästa i mitt liv…. Vi åt middag på Red Rooster som ägs av den svenska kändiskocken Marcus Samuelsson. Och denna middagen är den bästa jag någonsin ätit, det är ett måste att besöka hans restaurang när man är i New York. Bäst av den maten vi tog var förrätten ”Hot” chicken & waffle. Galet gott!!!

Därefter gick vi på den berömda Apollo teatern och såg amateur night. Vilken show! Det går ut på att man ska applådera och skrika eller bua på dom som uppträder för att få fram en vinnare. Jag skrek så mycket att jag tappade rösten. Det var så kul att få se och uppleva detta. 

   
    
    
    
    
    
    
 

En tisdag

Vi var väldigt trötta i benen efter att ha gått så mycket så vi strosade bara lite på eftermiddagen uppe i området där vi bor och genom Central Park. 

Vi hade fått tips om Shake schack en snabbmatskedja och och det var verkligen jätte gott! Max tog cheeseburgare och jag tog krispy chickenburger. Och en varsin milkshake. Absolut värt ett besök om man är i New York. 

På kvällen så mötte vi upp Malin en kompis till mig som bott här ett tag, vi träffade henne i Brooklyn. Min första reaktion av brooklyn på kvällen var wooooowww!!! Så mycket mysiga små barer och hak överallt. Malin tog oss till ett hotell som heter Wythe. Där drack vi goda cocktails på deras takterrass med utsikt över Manhattan.  

    
    
    
 

Downtown

Igår utforskade vi nedre delen av Manhattan. Vi såg frihetsgudinnan, minnesplatsen för 9/11, Chinatown, little Italy och Soho. 

Det var en märklig känsla att besöka minnesplatsen, jag stod och tänkte på hur många kanske såg det hända och alla de drabbade. De har verkligen gjort det fint och man kan nästan ta på energin i området. 

Många har sagt att chinatown ska vara bra och häftigt, vi gillade det inte alls. För mycket folk och stimmigt. Många försäljare som hela tiden drog i en. Vi kollade tripadviser och testade två ställen från Chinatown. Dumplings house, vilket tydligen var gott enligt Max. Jag gillar inte dumplings med provade såklart. Sen åt vi på Pekingduck house, där vi fick in en hel anka. Med huvud, näbb och hela köret!!!!!! Även om kocken kom ut och skar upp det fint så hade jag svårt att äta det efter att jag sett den hela ankan. Hahaa, så det blev inget långvarig besök där. 

Vidare sen i Little Italy hittade vi ett suveränt ställe Gelso & Grand. Där tog vi två cocktails och kollade på alla roliga människor som gick förbi. Deras mat såg också mycket god ut men efter vår tidigare matupplevelse räckte det med några goda drinkar. 

Vi var mycket nöjda med vårt tidigare rum/lägenhet men det väsnades från bygget nedanför på gatan så vi frågade om vi kunde få ett rum högre upp. Vänliga som de är i USA så fick vi en ny lägenhet nästan högst upp med panorama utsikt även staden och lägenheten var tre gånger så stor dom vår förra. Vi bara stod och skrattade igår när vi såg hur vi skulle bo resten av vår tid här. Vi är mer än glada och nöjda!  

   
   

   
    
    
    
 

Första gången första dagen!

Äntligen får vi se och uppleva New York. Vi vaknade tidigt med en fantastisk utsikt från hotellet. Sen gick vi ut runt 10:00 på morgonen och vandrade runt hela dagen. Vi såg Rockefeller Center, Grand Central Station, Public Libary, Empire State Building, Times Square och vi avslutade rundturen med att gå hem genom Central Park. 

Vi har bara varit här 1 dag men vi älskar redan New York! Det är verkligen en helt fantastisk stad.  

    
    
    
    
   

Penthouse i Atalaya

Jag har precis fått in ett super trevligt penthouse till långtidsuthyrning i Atalaya. Lägenheten ligger med gångavstånd både till havet och golfbana. Atalaya ligger ca 5 min från San Pedro och ca 10 min från Puerto Banus.

Det finns 2 sovrum, 2 toaletter, 1 terrass och en stor takterass. 2 pooler, varav 1 är barnpool.

Detta är perfekt för dom som vill ha närhet till det mesta men att ändå slippa att vara mitt i smeten. Och den kostar bara 800€ i månaden!

För mer information om denna eller andra lägenheter kontakta mig på evelin@alohapropertyfinder.com eller ring +34693725300

DSCN1612DSCN1611DSCN1608DSCN1602 DSCN1603 DSCN1606DSCN1605
DSCN1613 DSCN1614