Julafton

Började dagen med att promenera runt i London, vi såg Big Ben, London Eye, Buckingham Palace och lite andra sevärdigheter. Sen stannade vi och tog ett par öl på en pub, kan nog vara extra gott att dricka ölen i England. Därefter tog vi en Uber till en lunch restaurang i soho. Vi kom fram till att Soho är vårt favorit område. Mysiga små gator, pubar och resturanger som avlöser varandra.


Det var däremot inte lätt att hitta resturanger som hade öppet under julhelgen i London, vi var tvungna att be conciergen på hotellet att hjälpa oss. Vi blev rekommenderade en Italiensk resturang som heter Cicchetti på Piccadilly Cirkus. Ordningsam som jag är så förbokade jag ett bord för fyra personer. Väl där kl 21:00 den 24:e på Julafton så fanns det ingen bokning i mitt namn…..

Det berodde på att jag bokat resturang Cicchetti i Manchester!!!! Vilket är 3 1/2 timme ifrån London med bil. Fick lite smått panik och dåligt samvete mot de andra i sällskapet, men efter att vi stått utanför resturangen i en halvtimme och försökt ringa och boka en annan resturang så kom personalen ut och erbjöd oss att sitta i baren och äta. Detta räddade hela vår julafton. Och inte nog med det, ett bord blev sen ledigt som vi kunde slå oss ner vid. Personalen stressade oss lite då köket stängde om 15 min. Även här var det tapas, men bara italiensk tapas. Ljudnivån var hög, människor överallt, engagerad och entusiastisk personal och resturangen doftade gudomligt gott och det bästa var att det smakade minst lika gott som det doftade! 


Sen gjorde vi misstag nr 2 tog en Uber till Soho för att avsluta kvällen på en bar. Men uppgav även där fel adress så vi satt i bilen 30 min för mycket i onödan. Viss irritation började växa i bilen och tillslut fick Nicke nog och steg ut och gick in på första bästa bar. Och vi kom in till en fantastisk gaybar med underbara människor med starka personligheter. Roligaste överraskningen denna julafton! 


De stängde dock kl 24 så vi avslutade stället i hotellbaren på W. Där dansade vi vidare i ytterligare en timme innan det var dags att sova. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *