Flytta till Marbella

Marbella på spanska solkusten är en otroligt populär stad och många Skandinaver väljer att flytta till Marbella. Här finns allt man behöver; fantastisk natur, vackra stränder, ljuvlig mat, pulserande nattliv och många lediga boenden. Spanjorerna är relativt bra på engelska i Marbella-området men man borde definitivt ta till vara på möjligheten att lära sig spanska som är världens näst största språk!

Här nedan hittar du lite underkategorier som kan vara bra att kolla över om man ska flytta till Marbella. Det är mycket man ska tänka på när man ska flytta till Marbella men jag vill uppmunta er alla till att verkligen överväga att flytta till Marbella. Lägenheterna hyr man ofta möblerade och det behöver inte vara något giganiskt projekt att flytta till Marbella. Testa kan man alltid göra!

Mycket av informationen har jag själv hittat på internet och kan därför inte garantera att allt är 100% korrekt, kontakta gärna mig om ni hittar något som ser tokigt ut!

Tips!
Är du ny i landet och ännu inte hunnit träna upp spanskan? Kopiera länkarna till intressanta hemsidor och klistra in länken i sökfältet i google. I varje sökresultat finns alternativet ”översätt den här sidan” och du får hemsidan på svenska istället för spanska.

Att tänka på innan man flyttar till Marbella

Planerar man att stanna i Marbella en tid framöver bör man kontakta både skatteverket och försäkringskassan, samt sitt försäkringsbolag.

Läs mer om Innan man flyttar till Marbella.

Jobba i Marbella

Ta chansen att flytta till spanska solkusten och jobba med härliga människor i en exotisk arbetsmiljö. Att jobba i Marbella är härligt, tänk att spendera varenda ledig tid med allt vad en solsemester innebär!

Läs mer om att Jobba i Marbella.

Boende i Marbella

I Marbella finns det till skillnad mot Sverige ett stort utbud av lediga lägenheter och hus. Hitta en bra mäklare i Marbella så kommer du garanterat bli nöjd med ditt nya hem.

Läs mer om Boende i Marbella.

NIE-nummer

Planerar man att bo  Marbella under en längre tid är det en klar fördel att skaffa sig ett spanskt NIE-nummer. Många företag kräver att få se NIE-nummer, exempelvis bank och telefonbolag.

Läs mer om NIE-nummer.

Bank i Marbella

När man bosätter sig i Spanien kan det underlätta att skaffa spanskt bankkonto. Spanska solkusten är fullt av skandinaver och det finns bankkontor med svensk personal.

Läs mer om Banker i Marbella.

Telefoni och internet

Nytt land innebär ett annat utbud av telefoni och internet som man inte är riktigt van vid. Här listar vi de populäraste spanska mobilbolagen.

Läs mer om Telefoni och internet.

 Matbutiker i Marbella

När man väl är på plats i Marbella kan det vara skönt att ha lite koll på vart man kan vända sig för att fylla upp kylskåp och förråd. Här hittar du en lista på vanliga spanska butiker samt svenskbutiker och hälsokostbutiker.

Läs mer om Matbutiker i Marbella.

2 tankar kring ”Flytta till Marbella

 1. Martin Gustafsson

  Hej
  Jag funderar på att åka till Marbella och leta lägenhet/hus för en flytt. Men jag har hört av flera nu att Marbella nyligen ”dött” och är inte alls som det vart. Och att priserna gått upp på mat o dricka. Jag skulle va tacksam för ett utlägg hur det egentligen ligger till. Jag vill ju inte bara ligga på stranden o sola om ja ska bo där.
  Med vänlig hälsning, Martin

  Svara
  1. Johanna Inläggsförfattare

   Hej Martin!

   Jag vet inte om jag skulle påstå att Marbella är ”dött”, personligen tycker jag det verkar väldigt populärt fortfarande. Jag har ju inte varit i Marbella tidigare så kan inte svara på hur mycket det ändrats med åren. Priserna i matbutikerna är som i Sverige eller något högre. Bostadspriserna är ganska höga, eftersom Marbella är lite ”jetset” så har inte stadens priser påverkats så mycket av den ekonomiska krisen.

   Jag gillar Marbella, det är en härlig stad med roliga människor. Beroende på vad man söker så tror jag absolut att du kan finna det du söker här. Om du har facebook skulle du kunna ställa samma fråga i facebook-gruppen Svenskar i Marbella så du kan få några fler synpunkter.

   Varma hälsningar
   Johanna

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Notify via Email Only if someone replies to My Comment