Boende i Marbella

I Marbella med omnejd finns det många lediga lägenheter. Priserna varierar stort beroende på vilka områden man väljer att bo i och Puerto Banus är ett av de dyraste. El/vatten/internet är inte inräknade i hyran så man får räkna med att lägenheten kostar lite mer.

I Spanien är det väldigt förmånligt för hyresgästen att bo i en lägenhet mer än ett år och det blir svårt för hyresvärden att ”kicka ut” en om de skulle vilja och därför skriver man sällan kontrakt på mer än 11 månader. Under det året har man tid på sig att bygga upp en pålitlig relation med sin hyresvärd och förhoppningsvis kan man få förlänga sitt kontrakt.

Det är inte ovanligt att man kan pruta på hyran för sin lägenhet i Marbella. Prata med din mäklare i Marbella om det och försök förhandla med hyresvärden så du får ett bra pris för din lägenhet. Det är i regel lättare att få ner hyran ju längre man hyr lägenheten.

Mäklare i Marbella

Det finns otroligt många mäklarbyråer i Marbella och man får passa sig så man inte blir lurad, vilket kan vara lätt hänt när man kommer ner som utsatt svensk och ska jobba med spanjorer. Mäklare i Marbella tar en månadshyra i provision och det är värt den extra pengen så man kan vara säker på att man inte blir lurad av sin hyresvärd.

Lägenhetskriterier som är bra att nämna för din mäklare på Malta:
– Om man vill ha möblerad eller omöblerad lägenhet.
– Hur många sovrum man vill ha.
– Vad man kan tänka sig att betala i hyra.
– I vilket område man vill bo.
– Om man vill bo nära havet, buss, skola, matbutik, biograf, pool mm.
– Hur länge man vill skriva kontraktet på.

Korttidshyra (under 3 månader)

Söker du efter en lägenhet i Marbella under en lite kortare tidsperiod kan det vara en god idé att kika efter objekt på Blocket.se där det finns ett stort utbud på lägenheter i Marbella-området. Lägenheterna är ofta billigare att hyra under lågsäsong (oktober-maj) samtidigt som utbudet ökar ordentligt under högsäsong (juni-september).

2 tankar kring ”Boende i Marbella

 1. Daniel

  Viktigt att påpeka är att en seriös mäklare i Spanien tar ingen provision av den som hyr utan får detta av ägaren som provision för sitt arbete.
  Vissa försöker ta även en månad av den som ska hyra men detta anses som väldigt oseriöst.
  Mvh
  Daniel

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Notify via Email Only if someone replies to My Comment