Matbutiker i Marbella

Matbutiker i Marbella

Det finns många matbutiker i Marbella, stora som små! Det är inga problem att hitta ingredienser till kvällens middag och många matbutiker i Marbella har både närodlat och utländska produkter på sina hyllor. De flesta matbutiker i Marbella har stängt på söndagar, här nedan kan du se öppettiderna för de vanligaste matbutikerna i Marbella. Obs! Öppettiderna nedan är från de butiker jag vanligtvis besöker, öppettiderna kan kanske variera något mellan olika butiker i samma kedja.

Opencor

Opencor har öppet 365 dagar om året och här hittar man lite av varje. Priserna är en gnutta högre men personligen betalar jag gärna några extra cent när det är något man behöver sent en kväll eller på en söndag.

Öppettider Opercor
Måndag-söndag 08-02.

Mercadona

Mercadona är en av de mest poulära matbutikerna och här finns allt man kan tänkas behöva. Priserna är bra och utbudet är fräscht, de har bland annat Arla Keso. Bra att veta om parkering i parkeringshus på Mercadona; handlar
man för €0.20 så får man 1h gratis parkering, handlar man för över €10 så får man 2h gratis parkering. Biljetten betalas i kassan så lämna den inte i bilen.

Öppettider Mercadona
Måndag-lördag 09:15-21:15

Lidl

Lidl är populärt i Spanien och deras frukt&gröntavdelning är otroligt fräsch. Lidl är en tysk butikskedja och har därför en del tyska produkter som påminner om våra svenska, bland annat kartoffelsalat (potatissallad). Lidls kvarg som är väldigt populär i Sverige finns även här och frusna bär köper jag alltid på Lidl.

Öppettider Lidl
Måndag-lördag 09-21

Alcampo

Alcampo ligger i den stora shoppinggallerian La Cañada och är en ICA Maxi-liknande butik. Här finns allt ifrån biltillbehör, kontorsmaterial, utomhusmöbler, elektronik och såklart även mat. Alcampo har riktigt bra priser och har både köttchark och fisk/skaldjurschark.

Öppettider Alcampo
Måndag-lördag 09-22

Hipercor

Hipercor i Puerto Banus är ungefär lika stor som Alcampo och man hittar dem inne på El Corte Ingles. Jag uppfattar Hipercor som något dyrare men de har ett stort utbud på allt man kan önska. Hipercor har även en utlands-avdelning med produkter från hela världen. Även ett par varor Sverige finns representerat i den avdelningen men det mesta är brittiskt.

Öppettider Hipercor
Måndag-lördag 10-22

Supersol

Har själv inte så mycket erfarenhet av Supersol men jag vet att om man spanar igenom deras hyllorna ordentligt så kan man hitta många svenska produkter så som ballerinakex, lingonsylt, knäckebröd mm.

Öppettider Supersol
Måndag-lördag 09-21

Iceland

Iceland är en brittisk matbutikskedja där man hittar spännande brittiska produkter. Här kan man hitta många produkter som liknar de svenska, de har bland annat lite Arla-produkter! De har även en del kryddor som kan vara knepiga att få tag på, till exempel kardemummakapslar. Butiken ligger i Puerto Banus.

Besök deras hemsida www.overseas.es.

Öppettider Iceland
Måndag-lördag 09-21

Svensk matbutik i Marbella

Det bor många svenskar i Marbella och detta har resulterat i en stor efterfrågan på svensk matbutik i Marbella. Många matbutiker i Marbella har lite svenska produkter såsom knäckebröd och kaviar men det finns även ett par renodlade svenska matbutiker i Marbella som man kan vända sig till när hemlängtan blir för stor!

MiaDel

MidaDel är en svenskbutik i Marbella som erbjuder brett utbud på skandinaviska produkter. Butiken finns i Nueva Andalucia, ovanför Puerto Banus. MiaDel har både färskvaror, frysvaror samt torrvaror. Svenskbutiken MiaDel har även en bokhörna där man kan köpa böcker i alla dess former!

Besök MiaDel på deras facebooksida www.facebook.se/miadel

Öppettider Miadel
Måndag-fredag 10-19
Lördag 10-14

Scandi Supermarket

Scandi Supermarket ligger liksom MiaDel i Nueva Andalucia och är en matbutik som inte enbart inriktar sig på skandinaviska produkter. Tanken är att man ska kunna gå till Scandi Supermarket och hitta allt man behöver till sitt kök, utan att behöva åka till ytterligare en butik. Här finns därför även ett urval av spanska produkter som fulländar utbudet.

Besök Scandi Supermarkets hemsida www.scandisupermarket.com.

Öppettider Scandi Supermarket
Måndag-fredag 10-14 + 16-20
Lördag-söndag 10-14

Hälsokostbutiker i Marbella

Tråkigt nog finns det oftast dåligt utbud på hälsokost i matbutikerna i Marbella, fullkornsmjöl är en sådan sak som kan vara svårt att hitta. Ett par av de få butiker som erbjuder hälsokost är Alcampo som har en ekologisk avdelning samt Hipercor som också har en ekologisk avdelning med relativt bra utbud på glutenfria produkter.

Casa de la Salud, Nueva Andalucia

Casa de la Salud är en liten butik där man kan hitta diverse frön och nötter, müsliblandningar, nötsmör, energybars, pasta mm. Butiken är liten och det är lätt hänt att man missar den. Casa de la Salud ligger i närheten av Centro Plaza i Nueva Andalucia, kolla in deras facebooksida för karta!

Öppettider Casa de la Salud
Måndag-fredag 10-18
Lördag 10-13:30

BioNatura, Marbella

BioNatura ligger på Richardo de Soriano i närheten av Gamla Stan i Marbella. Här finns ett stort utbud på olika gryn (havregryn, rågflingor, dinkelflingor mm.), mjöler, frön, frukt, kaffe och te mm. Stort utbud på liten yta! BioNatura finns även i Fuengirola.

Besök deras hemsida www.bionatura.es.

Öppettider BioNatura
Måndag-fredag 10-19
Lördag 10-14

3 tankar kring ”Matbutiker i Marbella

 1. Ann-Sofie Bäck

  Hej Johanna!
  Hittade hit efter lite googlande på matbutiker i Marbella :) jag kommer anlända i Marbella sent lördag kväll från Sverige den 1:e juni.
  Jag är där för att fira min mamma o mosters 60 årsdag och vi bor i mina svärföräldrars lägenhet. Problemet är att den enda matbutik jag känner till är Al Campo på La Canada som tydligen är stängt på söndagar. Såg att det fanns något som hette Opencor och Scandi Supermarket här på din sida och att de skulle ha öppet på söndagar. Om du har tid och möjlighet får du gärna skicka mig någon form av beskrivning vart de ligger så vore jag mycket tacksam. Jag bor på Rio Real Playa.
  Silks restaurang ligger precis där och ett stenkast ifrån ligger Funny Beach (med stora Coca Cola burken på stranden) hoppas du vet vad var jag menar :) om vi ska åka in till Marbella ”city” så passerar vi först La Canada, om vi åker åt andra hållet (från vår bostad) så åker vi mot Fuengirola.
  Tack och ha en bra dag.

  Med vänlig hälsning, Ann-Sofie

  Svara
  1. Johanna Inläggsförfattare

   Hej Ann-Sofie!

   La Cañada brukar ha söndagsöppet under sommaren men vill minnas att jag sett skyltar om att det inte börjar förrän 1 juli. OpenCor finns lite överallt, lite som Pressbyrån i Sverige. Här kan du kika in var er närmsta butik finns http://www.opencor.es/opencor/buscar-una-tienda/.

   Scandi Supermarket ligger i Nueva Andalucia, på andra sidan motorvägen vid Puerto Banus. På deras hemsida http://scandisupermarket.com/ hittar du mer information om dem, karta osv. Scandi har endast öppet till 16 på söndagar och OpenCor har öppet hela dagen och kvällen.

   Trevlig resa!
   Varma hälsningar
   Johanna

   Svara
 2. Pingback: SVENSKA SAKER JAG SAKNAR…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Notify via Email Only if someone replies to My Comment