DÅ HAR MAN BLIVIT MED BIL!

En gammal svårkörd Saa står numer parkerad här vid lägenheten, vad härligt! Ägarbytet gick smidigt och snabbt, köpte bilen av ett svenskt par så de fixade med det mesta. Tur var väl det, jag kan ju knappt ett ord spanska (än!). Men nu äger jag i alla fall en bil. I Spanien. Det är lite småcoolt.

2 tankar kring ”DÅ HAR MAN BLIVIT MED BIL!

 1. Cathrine

  Hej, jag följer din blogg och nu kollar jag lite äldre inlägg av dig och såg att du köpte bil förra året.
  Hur gick du till väga ??? , Köpte du en bil som var spansk registrerad ?

  Vi tittar också på bil , men undrar hur ägarbytet och hur man vet till 100% att bilen köps av rätt ägare

  Tusen tack om du svarar 😉

  Ha det gött !
  Cathrine

  Svara
  1. Johanna Inläggsförfattare

   Hej Cathrine!

   Ber om ursäkt för sent svar, din kommentar hade försvunnit lite bland alla andra!

   Vi köpte vår bil av ett svenskt par som hade bott här en längre tid och tyvärr har jag lite dålig koll på hur vi gick till väga. Dels var vi ganska nya här och dels pratade vi knappt ett ord spanska så kvinnan vi köpte bilen av fixade med papper och så.

   Bilen var spanskregistrerad och man måste personligen gå till en så kallad Gestoria, en sorts advokatsbyrå som hjälper er med allt pappersarbete som de sedan skickar in till Trafico. Man måste uppvisa legitimation och skriva på papper för att ägarbytet ska giltighetsförklaras, med andra ord måste personen som står på pappren i bilen och i deras register visa legitimation och det är nog inte så stor risk att man blir lurad. Minns inte vad vi betalade för ägarbytet men har för mig att det var mellan €100-€200.

   Ett litet halvdåligt svar ser jag nu. Kanske kan du ställa samma fråga i min facebookgrupp ”Svenskar i Marbella”, där finns det säkert någon som har bättre koll än mig!

   Lycka till
   Johanna

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *