MIDSOMMAR I MARBELLA

Hade en riktigt bra midsommarafton, Spanien levererar! Vi avnjöt en ljuvligt svensk midsommarmiddag på vår terass innan det började rulla in lite trevliga svenskar som bor här i området. Våra midsommarkransar hann tyvärr inte klart men Sverige-flaggan var i alla fall på plats!

8 tankar kring ”MIDSOMMAR I MARBELLA

 1. Avenida de Girasoles

  Typisk trash-Svenssonfasoner. Tror att ni är lite speciella och beresta när ni flyttar/reser från land till land, men ni kunde lika gärna vara hemma eftersom ni inte lär er ett enda ord av det främmande landets språk eller deras kultur. Ni umgås uteslutande med svenskar. Eller hur är det med ”Maltesiskan”? Hur många maltesiska vänner står på julkortslistan? Svar = 0 … förmodligen. Samma visa i Spanien. Försök att lära dig lite mer än att bara kunna beställa en cerveza eller att hora på spanska betyder något annat än på svenska. Antar att ni bor på Torre. I den ruinen hamnar alla enkelspåriga.

  Svara
 2. Avenida de Girasoles

  Ett tips … prova även spanska maträtter och bakverk. Det blir lite trist med smörgåstårta, marabou-godis, svenska kakor, kanelbullar och Ikea-skit i längden. Men å andra sidan har du ju svenskaffären ”Manolos” runt hörnet i Nueva Andalucia och svensk restaurang i Torrehuset – så varför chansa? Helan går …

  Svara
 3. Ev

  Som svar på tal på din otroligt trångsynta kommentar måste jag säga att du inte har någon aning om vad Johanna mer än det hon visar upp gör om dagarna. Personer som dig som drar en slutsats baserad på vad du sett eller läst genom dina ögon utan någon säker grund lever inte ens ett hälften så lyckligt liv som Johanna. Vi ser vad du skriver men om avsikten var att folk skulle ändra sin syn på Johanna eller vad du nu ville gjorde du inte bort någon annan än dig själv. Starta en språkblogg om ditt världsliga liv istället för att trycka ned på en blogg som hjälper svenskar att på ett tryggt sätt flytta utomlands.

  Man hade kunnat gå så långt att kunna diskutera om vi i Sverige då ska se ner på spanjorer eller invandrare som inte kan språket helt och hållet, eller som har traditioner, vi svenskar, Sverige, om något land välkomnar utländska traditioner mer än något annat land så låt Johanna fira hennes midsommar.

  Bara ditt val av ord och begrepp gör att man skriter fullständigt i vad du har att säga. Välkommen till verkligheten där miljoner folk flyttar runt. Sådana som du är jävligt bra exempel på svartsjuka svenssons, riktigt låga sådana också, eller som ditt ordval, trash. Skäms på dig!

  Svara
 4. Julia

  Varför måste alla ha som syfte att lära sig spanska/maltesiska/engelska för att det ska vara ”okej” att flytta utomlands? Precis som Ev skriver har Johanna hjälpt, peppat och fått utlandssvenskar att känna sig hemma redan vid ankomst med hjälp av sina bloggar och sin underbara personlighet. Varför ställa krav på hur hon ska leva sitt liv bara för att hon bor utanför Sveriges gränser?

  Svara
 5. Pingback: JAG HAR HELT UNDERBARA VÄNNER! | Allt om Marbella

 6. Pingback: MIDSOMMAR PÅ MALTA 2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *