Flyg till Marbella

Marbella har ingen egen flygplats utan ska man på solsemester så får man istället flyga till Malagas flygplats som ligger 30-40 minuter från Marbella med bil. Det går dagligen flyg mellan Sverige och Marbella och man kan flyga från de flesta svenska storstäder. Ryanair flyger direktflyg året runt både till Malaga från Skavsta, Göteborg, Malmö och Västerås. Det finns även ett flertal flygbolag som flyger med anknytningsflyg runt om i Europa som gör att man kan flyga till Marbella från i stort sett vilken flygplats som helst.

Sök snabbt och enkelt på Seat24.com för att hitta det flyg till Marbella som passar dig bäst. Malaga flygplats är den största flygplatsen på spanska solkusten och man kan flyga direktflyg till de flesta stora städer runt om i Europa. Man kan självfallet även flyga inrikes till populära resmål som Madrid, Barcelona, Ibiza och mycket mer till bra priser. Passa på att boka ett resepaket med både flyg och hotell så har du snabbt och enkelt din medelhavsresa säkrad!

ATT TA SIG TILL OCH FRÅN FLYGPLATSEN

Det finns flera smidiga alternativ till att ta sig fram och tillbaka till flygplatsen i Malaga. Vill du ha mer information om flygplatsen kan du kika in på www.aena.es.

Hyra bil på flygplatsen

Det absolut smidigaste sättet att få ut mesta möjliga tid av sin semester är att hyra en bil redan på flygplatsen. En hyrbil ger en frihet att åka iväg och utforska spanska solkusten lite mer. Det är relativt billigt att hyra bil i Spanien, den minsta bilen kostar från 200 kr i veckan beroende på säsong och tillgänglighet.

Många av mina vänner använder sig av Centauro som har bra priser både för korttidshyra och långtidshyra. Priserna kan variera kraftigt från dag till dag så håll utkik! Centauro ligger i närheten av flygplatsen och de fixar shuttlebuss från ankomsthallen till sina lokaler.

Från Malaga flygplats till centrala Marbella är det drygt 50 km. Det finns två olika alternativ att köra mellan flygplatsen och Marbella; den nya vägen AP-7 där man betalar en mindre vägtullavgift (kolla in priser på www.autopistadelsol.com) eller den gamla motorvägen som sträcker sig utmed havet, den tar lite längre tid och går mer genom städerna. På gamla motorvägen behöver man inte betala vägtull.

Taxi från flygplatsen till Marbella

Utanför flygplatsen finns flera taxibilar och det är aldrig några problem att få tag på en ledig taxibil. En taxiresa från Malaga flygplats till Marbella centrum kostar omkring €60-€70. Kika in www.malagaairporttaxi.net för mer information eller för bokning av taxibil.

Buss från flygplatsen till Marbella

Bussen mellan flygplatsen och Marbella är beundransvärt smidig. När man kommer till ankomsthallen på T3 så hittar man biljettluckan precis utanför utgången. Innan klockan 20:00 måste man köpa sin bussbiljett i luckan och därefter kan man köpa sin biljett på bussen. Det går även att förboka biljetter på www.avanzabus.com. Skulle du av någon anledning missa bussen du förbokat biljetter till så måste du gå till biljettluckan och få en stämpel på biljetten innan du kan åka med nästa buss. Kolla in busstidtabell på www.gomarbella.com.

Bussen tar dig till Marbella busstation och därifrån kan man smidigast ta sig vidare med taxi. Biljett från Marbella till flygplatsen köper man inne på busstationen.

Flygtransfer från flygplatsen till Marbella

Vissa hotell och flygbolag erbjuder transfer till slutdestination. Bland annat Ryanair erbjuder ofta så kallad shuttlebus som kör dig ända fram till hotellet. Detta brukar erbjudas under själva flygningen och man kan garanterat fråga flygvärdinnorna om mer information.

2 tankar kring ”Flyg till Marbella

  1. Anna

    Hej, jag har en fråga ang. flygbussarnas vår/vintertidstabell. Det verkar som om de går ytters sällan så här års.
    Kommer att landa 13,30 den 1 april 2014 och undrar nu om det passar med någon buss mot Marbella.

    Tack å hej/ Anna

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Notify via Email Only if someone replies to My Comment